Du ønsker måske at tabe dig lidt op til brylluppet? Du går måske med tankerne om, lige at tabe dig et par kilo, så din kjole eller habit sidder ekstra godt? Er det tilfældet, så læs med, da vi her har samlet et par råd til, hvordan du opnår netop dette.

Styrketræning er vejen frem

Mange tænker, at hvis man skal tabe sig, så er det cardio. Det er selvsagt også korrekt i den forstand, at du forbrænder kalorier. Og forbrænder du nok kalorier (og undgå at spise for meget), så taber du dig. Dog er det bedre at gøre brug af styrketræning, når man gerne vil tabe sig. Dette skyldes, at du ikke kun taber dig, når du træner, men også når du er færdig. Din efterforbrænding er langt højere ved styrketræning, da kroppen i højere grad skal restituere. Det er faktisk også her, at du opbygger muskler, hvilket også hjælper på et vægttab. Det skyldes, at desto højere din muskelprocent er, desto højere er din forbrænding gennemsnitligt. 

Ikke vær bange for styrketræning som kvinde

I forlængelse af ovenstående, skal du ikke være bange for at bygge muskler. Heller ikke, hvis du er en kvinde. Du kan som kvinde sagt følge en kostplan og træningsprogram uden at frygte, at du pludselig får store muskuløse arme. Dette sker ikke over natten, og det “værste” du vil opleve er en opstrammende effekt, som vil få dig til at se mere slim ud. Man skal altså på ingen måde frygte styrketræning og vægtløft som kvinde, det kræver meget tid og stor dedikation at opbygge, hvad nogen vil anse som “for stort”.

Kalorier ind VS. kalorier ud

Det her er i sidste ende det vigtigste. Du kan træne nok så meget, men hvis du indtager mere end du forbrænder, så kommer du altså ikke langt. Det handler om, at kende sit ligevægtsindtag. Dit ligevægtsindtag er, hvor meget du dagligt skal indtage for at beholde din nuværende vægt. Hertil er der mange der gør brug af en skræddersyet kostplan, da disse netop indeholder tager højde for, hvor meget du skal indtage samt, hvad du kan lide/ikke lide, tåle osv.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danish Danish English English French French

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account