(bukar) Denne plante er en forårsbebuder med en liflig duft og den er nok bedst kendt som krydderi på snaps. En benediktinermunk ved navn Wandalbertus fandt engang i middelalderen på at lægge blomsten i sødet vin og denne tradition er stadig kendt og brugt i majbowler mm. Planten er flerårig og med en tynd løbende jordstængel og de aflange skarpe blade sidder omkring stængelen i kranse. De bittesmå hvide blomster sidder i kvastformede toppe. Stoffet der giver velduft hedder kumarin og findes også i gul snerre og i stenkløver. Kumaroinduften er stærkest når planten er tørret.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account