(bukar) Denne plante er en forårsbebuder med en liflig duft og den er nok bedst kendt som krydderi på snaps. En benediktinermunk ved navn Wandalbertus fandt engang i middelalderen på at lægge blomsten i sødet vin og denne tradition er stadig kendt og brugt i majbowler mm. Planten er flerårig og med en tynd løbende jordstængel og de aflange skarpe blade sidder omkring stængelen i kranse. De bittesmå hvide blomster sidder i kvastformede toppe. Stoffet der giver velduft hedder kumarin og findes også i gul snerre og i stenkløver. Kumaroinduften er stærkest når planten er tørret.
Skovmærke
-
Grønlangkål
, Køkken ordbog, 0
Stuvede kogte grønkålsblade. Lidt afhængig af egnsdel herhjemme tilsat og tilberedt i flere variationer. Ofte tilsat mosede, kogte kartofler....
-
-
Tamarillo
, Køkken ordbog, 0
Den hedder også trætomat og er et lavt træ der sagtens kan dyrkes i havestue eller drivhus bare det...
-
Kinesisk purløg
, Køkken ordbog, Krydderurter, 0
Vokser som almindelig purløg, men smager lidt af hvidløg. Den blomstrer ret sent på sommeren med flotte hvide blomster,...
-
Røget laks
, Fisk, Køkken ordbog, 0
Fåes både kold- og varmrøget. Bør som andre røgede fiskevarer opbevares tørt, køligt og et sted hvor luften er...
-
Sort chilipasta
, Køkken ordbog, 0
Sort chilipasta er en mørkebrun pasta der er fremstillet af chili, bønneolie, tørrede rejer, hvidløg og tamarind. Der findes...
-
Farin
, Køkken ordbog, 0
Brunt sukker eller puddersukker, oprindelig uraffineret rørsukker. I handlen sås før i tiden både lys- og mørk farin, nu...
-
Solsikkefrø
, Køkken ordbog, 0
Solsikkefrø høstes af den etårige sommerblomst solsikke, der i Syden af og til anvendes som grønsag hvor uåbnede hoveder...