En fransk specialitet, der dog for mange år siden har bredt sig til det meste af verden. Også når det drejer sig om producenter, er det ikke længere kun franske snegle, der udbydes. De franske vinbjergsnegle anses dog fortsat for at være de fineste, og derfor bliver der pakket, eller etiketteret, mange snegle, som aldrig har oplevet Frankrig i levende live, men er „dyrket”” i snegle-farme i Østen.
Sneglene indsamles om efteråret, hvor de har gravet sig ned i løs jord eller mos og har lukket indgangen til sneglehuset med et kalklåg.
Sneglene tages ud af huset, renses og sorteres efter størrelse, hvorefter de konserveres på dåse. Husene sælges enten alene, eller de pakkes sammen med en dåse snegle.
Tilberedning af snegle foregår ved, at man lægger en snegl tilbage i sit hus, fylder op med smør, der er krydret med hvidløg og persille, og stiller de fyldte sneglehuse i en varm ovn, til smørret syder. Derefter serveres de varme snegle med et stykke fransk flûte.
I stedet for at bruge sneglehuse, kan der anvendes sneglepander. De ligner små æbleskivepander og er som regel fremstillet af keramik. Beregn en pande (6 snegle) pr. person. Der findes dog utallige andre, mindre kendte måder at tilberede snegle på. F. eks. “”Sneglesuppe””, “”Snegle i hvidvin”” “”Snegle-ragout”” mv.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

info@kostplanen.dk    |    

©2020 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account