Solsikken, der altid vender hovedet efter solen og deraf har fået sit navn, stammer fra USA, og muligvis også fra Peru eller Mexico. Den blev dyrket af indianerne, som ernærede sig ved den. Senere tog de søfarende planten med til Europa.
I dag dyrkes den verden over og specielt i Sovjet. Det høje olieindhold udvindes og kan blandes med andre olier. Solsikkeolie harskner ikke så let og er derfor særligt velegnet til fremsdlling af spiseolier og margariner. Som alle andre nødder har de et højt energiindhold og bør derfor kun bruges i moderate mængder. Der er fundet cadmiumkoncentrationer i kernerne, men spises de bare som drys til at forhøje smagen i retter, burde det ikke kunne skade. Solsikkekerner er en af vore billigste og mest energirige frø.
Frøene kan også spires og spises rå i råkoster. I Frankrig spises den uåbnede blomst, der i letkogt stand minder om en artiskok, og i syden ristes frøene – både med og uden kerne.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

info@kostplanen.dk    |    

©2019 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account