Sar bruges tit sammen med bønner, fordi den modvirker luft i maven. Den kaldes derfor også for bønneurt. Til sammenkogte retter og som pølsekrydderi er den ligeledes god, men den er stærk i smagen, så man bør være varsom med den. Bladenes flotte mørke farver og de små, lette blomster berettiger den til en plads i prydhaven.
Sommersar
-
Sandart
, Fisk, Køkken ordbog, 0
Det latinske navn “”lucioperca”” betyder geddeaborre, og den ligner også en krydsning mellem en aborre og en gedde. Sandartens...
-
Cornichon
, Køkken ordbog, 0
Det franske ord for „små agurker.”” Cornichons er eddikesyltede, som vi også kender det herhjemme med drueagurker. De er...
-
Jus
, Køkken ordbog, 0
Latinsk ord for saft, ordet anvendes i gastronomien som jus de veau (skysovs fra kalv).
-
Frugtsukker
, Køkken ordbog, 0
Frugtsukker fremstilles ikke af frugt, men navnet betegner den kemiske struktur. Det er et rent industriprodukt og organismen er...
-
Vildænder
, Køkken ordbog, 0
ildænder er en fællesbetegnelse for alle vildtlevende ænder. Der er to grupper af ænder, svømmeænder og dykænder, som i...
-
-
Empanadas
, Køkken ordbog, 0
Empanadas er en mexicansk ret, bestående af stærkt krydret kødfyld indpakket i dej.
-
Japansk mispel
, Køkken ordbog, 0
Er en æble-, pære- eller blommeformet frugt. Skal og frugtkød er lyst abrikosfarvet. I midten af frugten er der...