En vigtig smagsingrediens i det sydkinesiske køkken. Sorte bønner er tørrede sojabønner der er kogt og har ligget i lage med salt og krydderier. Bønnerne har en skarp blød saltsmag. Bønner skylles før brug eller hakkes let. DE sorte bønner kan købes på dåse. Opbevares i køleskab i lufttæt beholder.
Sorte bønner
-
Baron
, Køkken ordbog, 0
Udtrykket er engelsk og refererer til en bestemt udskæring af lam eller okse. En udskæring af lam, der består...
-
Sassafrasblad
, Køkken ordbog, 0
Sassafrasblade blade af et australsk træ, der især dyrkes i New South Wales hvor der udtrækkes olie af blade...
-
Havesalat
, Køkken ordbog, 0
Vi kalder den også havesalat og den tilhører slægten, Lactuca, der betyder, at have mælk i sig, hvilket henviser...
-
Kaffe
, Køkken ordbog, 0
Kaffens opkvikkende egenskaber spredtes hurtigt, men man mener ikke, at kaffen blev kendt som drik før omkring år 1000....
-
Grøn Reine Claude blomme
, Køkken ordbog, 0
De syrlige blommer er dejlige i desserter sukkersyltede eller lagt i portvin, rom mm. Blommen forbliver grøn ved modenhed.
-
Choucroute
, Køkken ordbog, 0
Fransk betegnelse for surkål, især knyttet til provinsen Alsace i Østfrankrig. Her tilberedes den med fedt, krydderier, løg og...
-
Brøndkarse
, Køkken ordbog, 0
Der findes vildtvoksende arter af brøndkarse i naturen. Planten foretrækker fugtig jordbund og er en populær krydderurt til at...
-