Underhuden af svin. Spæk anvendes bl.a . til afsmeltning, fedtegrever, i pølser og til bardering. Spæk fås også røget og bruges her til bardering af f.eks. dyreryg som ikke indeholder meget fedt. Tilsættes også farsen til fiskefrikadeller.
Spæk
-
Foccacia
, Køkken ordbog, 0
Italiensk, fladt brød der er krydret med rosmarin, oregano, timian eller basilikum. Foccacia-brødet er sejt og porøst, samt oftest...
-
Sølvbede
, Køkken ordbog, 0
Også kaldet bladbede. Bladskaftet kan anvendes stuvet. Bladene anvendes som spinat.
-
Noisette
, Køkken ordbog, 0
Lille nød””. Kartofler Noisette er kendt. Noisette betyder også at retten er tilberedt med nødder. Beurre Noisette (Nøddesmør), en...
-
Rucola
, Køkken ordbog, 0
Den hedder korrekt salat sennep og er en gammel lægeplante fra middelalderen, men i dag er denne etårige salattype...
-
Rådyr, (råvildt)
, Køkken ordbog, 0
(Capreolus capreolus) Jagttid: Råbuk: 16. maj – 15. juli (kun riffel) Råbuk, rå og lam: 1. okt. – 31...
-
Rabarber parasolhat
, Køkken ordbog, 0
Størrelsen gør denne svamp nem at få øje på. Kødet rødmer ved gennemskæring og er meget grovskællet. Den har...
-
Betelpeber
, Køkken ordbog, 0
Dette er en plante i familien med krydderiet sort peber, og nødderne af denne plante tygges som et stimulerende...
-
Bartlett pære
, Køkken ordbog, 0
Er nok den mest brugte pære til tørring. Frugten halveres og behandles med sulfit før den lægges til tørre...