En struds har en levende vægt på 90 – 110 kg. Slagtevægt 50%. Uden ben, skind, fedt mv. er den helt nede på ca. 55 kg. Kødet skal efter slagtning gerne modne 5-6 dage.
Sæson: Forår – Ultimo Oktober.
Kødet smager afhængig af dens udskæring ret kraftig af af vildt, mest i nærheden af hjortekød.
Strudseæg vejer ca. 1½ kg. Ruges i 42 dage.
Kødet er meget fedtfattig og bliver derfor meget trist, hvis de reeelee stykker steges for meget.
Anvendelse: røget, marineret, tørret, råt, stegt, braiseret og bl.a. hakket.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

info@kostplanen.dk    |    

©2020 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account