sunde cookies

Vi kender alle eftermiddagssulten, som melder sig på døren lidt tid efter frokosten, og som efterlader én med en hungrende lyst til noget ‘hyggeligt’ og sødt. Men måske du også forsøger at holde sukkerindtaget til et minimum? Med disse sunde cookies – helt uden sukker – kan du få tilfredsstillet den søde tand med den samvittigheden i god behold. 

Sværhedsgrad: ★☆☆☆☆

Forberedelse: 10 min / Tilberedning: 20 min (i ovn) / Sunde cookies på 30 min. 

Ingredienser (15-20 cookies):

200 g. grovvalsede havregryn

100 g. finvalsede havregryn

2-3 modne bananer

1 æg (kan udelades, justér evt. konsistensen hvis dejen bliver for tør uden)

1 knivspids ren vaniljepulver 

2 spsk. honning

½ tsk. kanel 

1 knivspids salt

150 g. mørk chokolade (75-85%)

100 g. kokosolie  

1-2 spsk. nøddesmør (peanutbutter eller mandelsmør)

Step-by-step: 

  1. Tænd ovnen på 150 grader (varmluft) eller 175 grader (alm.)
  2. Mos bananer sammen med alle våde ingredienser; honning, kokosolie (stuetemperatur), æg og nøddesmør. 
  3. Hak chokoladen groft 
  4. Mix havregryn, kanel, salt og vaniljepulver 
  5. Bland de våde ingredienser sammen med de tørre, og rør godt rundt til der ingen klumper er. Vend til sidst de hakkede stykker chokolade i dejen. 
  6. Smag evt. om du synes dejen er tilpas sød (hvis ikke kan du tilsætte mere honning). Hvis dejen er for våd i konsistensen kan du tilsætte lidt flere finvalsede havregryn. 
  7. Beklæd en bageplade med et stykke bagepapir. Fordel cookie dejen ved at tage en lille håndfuld af dejen og tryk denne rund og flad på pladen. 
  8. Bag dine cookies i ovnen i cirka 20 minutter indtil de er gyldne og sprøde. Der bliver cirka 15-20 stk. alt afhængigt af størrelsen på dine cookies. 

Nyd den skønne duft idet dine lune cookies kommer ud af ovnen! Servér dem på et smukt fad med lidt frugt, eller opbevar dem til senere i en lufttæt beholder. Hvis de ikke alle er spist inden, kan de holde sig i ca. 7-10 dage i en lufttæt beholder. 

God fornøjelse og velbekomme!

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danish Danish English English French French

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account