En provencalsk garniture af sorte oliven, ansjos (sardel) og kapers, stødt i morter med olivenolie og krydderurter. Serveres mest som pålæg på ristet brød.
Tapenade
-
Sildehaj
, Fisk, Køkken ordbog, 0
Sildehajens enorme størrelse kan forlede nogle til at tro, den er farlig. Men der findes intet bevis for, at...
-
Spansk kørvel
, Køkken ordbog, 0
Spansk kørvel (Myrrhis odorata) kaldes også aniskål eller sødskærm. Det sidste navn har den fået, fordi både de hvide...
-
Gedemælk
, Køkken ordbog, 0
Gedemælk er federe end komælk og meget velegnet til fremstilling af ost.
-
Gule hindbær
, Køkken ordbog, 0
I Danmark vokser skovhindbær vildt og de røde små frugter indsamles fra skove i juli måned. Det gule hindbær...
-
Smørrebrød
, Køkken ordbog, 0
Et stykke velsmurt og godt belagt brødskive af enten franskbrød eller rugbrød. I ældre tid blev smørrebrød alene serveret...
-
Naan brød
, Køkken ordbog, 0
Et fladt brød, der fremstilles af hvedemel og bages i en speciel, æggeformet lerovn, der er almindelig udbredt i...
-
Tørrede hvide bønner
, Køkken ordbog, 0
De tørrede hvide frø af bønner har et højere proteinindhold og er mere sværtfordøjelige. De bør koges før de...
-
Sesamfrø
, Køkken ordbog, 0
Sesam er en af de ældste kulturplanter. Den var kendt af de gamle grækere, af hebræere og af ægyptere....