En tøndeformet, oval rod med loddent, brunt skind og hvidt kød med rødbrune fibre. Smager bedst, mens fibrene er helt tynde og nærmest usynlige. Skal koge minimum 15 minutter, til den er blød og cremet i sin konsistens.
Taro
-
Hestereje
, Køkken ordbog, 0
Grålig reje, der skifter farve til brun ved kogning, som foregår direkte på rejefiskernes både. Hesterejer bliver op til...
-
Polenta
, Køkken ordbog, 0
Norditaliensk ret som fåes tilberedt i mange variationer. Som grundtilberedning laves retten af groft majsmel, der koges til en...
-
Lotus
, Køkken ordbog, 0
Denne opsvulmende rodstængel bruges som grønsag. Frøene bruges friske (til sød suppe eller che) eller tørrede i stuvninger. Stilken...
-
Kakifrugt
, Køkken ordbog, 0
Kaldes også for daddelblomme. Frugten er orangerød og har form som en stor tomat. Smagen kan minde om abrikos...
-
-
Appelsin
, Køkken ordbog, 0
Citrus sinesis. Forestil dig at man ikke kendte appelsiner, og tænk på hvor mange produkter vi måtte undvære; appelsin...
-
Longan
, Køkken ordbog, 0
Også kaldet litchi er frugten af et kinesisk træ hvis frugter er kendt og anvendt i mere end 2.000...
-
Ziti pasta
, Køkken ordbog, 0
(Ugift kone), Zita betyder på napolitansk en ung kvinde, der skal giftes. Pastaen er opkaldt efter områdets kvinder der...