Tørrede abrikoser er de soltørrede flækkede frugter af abrikostræet. Tørrede abrikoser bruges i pålæg, i marmelade og til kompot og bagværk.
Tørrede abrikoser
-
Gumbo
, Køkken ordbog, 0
Tyk suppe eller stuvning med mange ingredienser, bla. okar og filépulver. Ses oftest anvendt i det Cajunske- og Kreolske...
-
Gomasio
, Køkken ordbog, 0
Gomasio er et blandingskrydderi af uafskallede sesamfrø og havsalt og kan anvendes i stedet for salt. Sesamfrø ristes på...
-
Hakket svinekød
, Køkken ordbog, 0
Hakket kød med 6% fedt er fra skinken. Hakket kød med 10% fedt kan være muskler med fedtkant fra...
-
Guavabær
, Køkken ordbog, 0
En gul frugt der høstes af et tropisk træ. Frugterne har pink frugtkød og det saftige kød indeholder flere...
-
Skidne æg
, Køkken ordbog, 0
Påskeret, som serveres skidenlørdag (påskelørdag, som er skiden efter to helligdage uden rengøring). Hårdkogte, smilende eller pocherede æg, maskeret...
-
Salsa
, Køkken ordbog, 0
Anvendes i Mexico om en rå sauce der serveres som tilbehør. I Italien bruges Salsa ofte om pastasaucer.
-
Sankt Petersfisk
, Køkken ordbog, 0
God, men kostbar fisk med stort sort hoved. Kan blive op til 50cm, med fast hvidt kød, en af...
-
Hovedkål
, Køkken ordbog, 0
Navnet kål er udledt af ordet Caulis, som betyder hoved. Slægten kaldes Brassica og alle kål er varianter af...