Udbenet og fileteret torsk. Kan anvendes både som kogt og stegt. Hakket til fars, velegnet til fiskefrikadeller.
Torskefilet
-
Rødtoppet majroe
, Køkken ordbog, Krydderurter, 0
Denne køkkenurt tilhører kålfamilien og kan dyrkes i danske haver fra maj og frem til juli. Der findes flere...
-
Kaffir-lime
, Køkken ordbog, 0
Meget elsket grundet dens meget kraftige smag. Fra denne grønlige frugt anvendes også skallen. Meget anvendt i thai-opskrifter.
-
Vietnamesisk mynte
, Køkken ordbog, 0
Vietnamesisk mynte kaldes også for lakseblad og cambodjansk mynte. Det er en slyngplante med smalle spidse blade. Smagen minder...
-
Sashimi
, Køkken ordbog, 0
Rå fisk og levende skaldyr anrettet og serveret med japansk peberrod (wasabi), frisk ingefær og soya.
-
Beurre noir
, Køkken ordbog, 0
Kraftigt brunet smør, ofte tilsat vineddike, kapers og persille. Bruges til fiskeretter, især rokkevinger.
-
Tørrede abrikoser
, Køkken ordbog, 0
Tørrede abrikoser er de soltørrede flækkede frugter af abrikostræet. Tørrede abrikoser bruges i pålæg, i marmelade og til kompot...
-
Deglasere
, Køkken ordbog, 0
Betyder at koge af eller at opløse en sky på en pande/gryde ved at hælde væske/bouillon på, mens væsken...
-
Fennikelpulver
, Køkken ordbog, 0
De knuste frø af krydderurten fennikel Foeniculum vulgare bruges i madlavningen som smagsingrediens i bagværk, fiskeretter mm. Fennikelpulver indgår...