Den svamp som tyskerne kalder “”totentrompete””, (dødstrompeten). Hvilket lyder meget dystert. Det er dog en af de absolut bedste spisesvampe som i de gode år er rigeligt mange af, især på den jyske østkyst i de store bøgeskove. Trompetsvampen er sort og “”tyndkødet””, og som navnet angiver ligner den en trompet, da den også hulstokket. Den kan også kendes på de manglende lameller på undersiden af hatten. En svamp som kommer mest til syne fra midten af september til hen midt i oktober. Den kan være svær at finde, da den står nede midt i alt bøgeløvet med sin sorte/mørke farve. Den vokser altid under bøg, på en god bøgebund, hvor træer og buske står i meget muld på kridtbund.
Kulinarisk:
Suppe, saucer, syltning, i postej, pate, terrin, gratineret eller ristet i lidt smør på panden. Svampen er flot at anvende sammen med andre grøntsager p.g.a. sin farve. Der fås ikke meget sort spiseligt tilbehør.
Tips:
Meget velegnet til tørring/svampepulver.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

info@kostplanen.dk    |    

©2019 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account