Små hønsefugle med hvidt kød. Der er med tiden og især sydpå blevet lavet mange opdrætsfarme af vagtler og dette især p.g.a. fuglens værdi. Værdien er dog kraftigt aftagende, grundet de mange opdrætsfarme. Vagtlen er og bliver dog stadig en stor delikatesse og især fuglens æg.
Vagtel
-
Bok choy
, Køkken ordbog, 0
Også efter navnet pak choi. Hvide stængler og grønne blade. Kan anvendes som bladbede. Ses også under navne som;...
-
Hellefisk
, Fisk, Køkken ordbog, 0
Hellefisk, som er en slægtning til helleflynderen, lever i de artiske farvande og kan blive op til 1 m...
-
Alkohol
, Køkken ordbog, 0
Alkohol (etanol) tilfører kun energi, men indeholder ingen næringsstoffer. Energiindholdet pr. vægtenhed er næsten dobbelt så højt som i...
-
Granatæbler
, Køkken ordbog, 0
Granatæblet stammer antagelig fra Vestasien, men findes vildtvoksende mange steder. Det er en frugt på størrelse med et stort...
-
Palmemarv
, Køkken ordbog, 0
Palmemarv er en luksusgrøntsag. Det er topskuddene fra en 20 meter høj palmeart der bl.a. Vokser i Sydamerika. Den...
-
Boeuf bourguignon
, Køkken ordbog, 0
Fransk ret fra Bourgogne. Ragout bestående af oksekød, rødvin og skalotteløg.
-
Kvan
, Køkken ordbog, 0
Kvan (Angelica archangelica) er én af de ældste køkkenurter herhjemme. Den er hjemmehørende i Nordskandinavien og på Island og...
-
Violet hekseringshat
, Køkken ordbog, 0
En svamp som i hele sin pragt er violet, derfor let at kende. Hatten er let bølget i randen...