Ret fra det gamle danske hverdagskøkken for det meste byggryn kogt i letsaltet vand, serveret med smørklat og sukker. Mælk hældes på eller drikkes til.
Vandgrød
-
Rød kartoffel
, Køkken ordbog, 0
Der findes to kendte kartoffelsorter i Danmark der får rød skræl King Edward og Desiree. Sidstnævnte dyrkes i dag...
-
éclairs
, Køkken ordbog, 0
Er aflange vandbakkelser, fyldt med creme og glaserede. Appelsin-éclairs er fyldt med appelsincreme og pyntet med appelsinglasur. Chokolade-éclaires er...
-
Blæksprutte tiarmet
, Køkken ordbog, 0
De tiarmede blæksprutter er i familie med snegle og muslinger, men deres levevis er mere som fiskenes. Der findes...
-
Chili pasilla
, Køkken ordbog, 0
Fås i frisk og tørret stand. I frisk stand er den mørkebrun og tørret er den næsten hel sort.
-
Pipin Ribston æble
, Køkken ordbog, 0
Pipin Ribston æble er en æblesort fra England der første gang fremkom på Ribston Hall. År 1709. Det minder...
-
Ædelkortlæbe
, Køkken ordbog, 0
Ædelkortlæbe (Teucrium chamaedrys) regnes for en krydderurt i England. Den er buskagtig og får ovalt aflange blade og kan...
-
Kaktusfigen
, Køkken ordbog, 0
Frugten af kaktusfigen er egentlig en plante der stammer fra Sydamerika med enkeltplacerede stive torne. I dag dyrkes figenkaktus...
-