Russisk ord for varme og kolde forretter.
Zakouski
-
Sandel
, Køkken ordbog, 0
Er ikke noget krydderi, men et farvestof, der giver kryddersilden dens farve. Fås pulveriseret.
-
Kakifrugt
, Køkken ordbog, 0
Kaldes også for daddelblomme. Frugten er orangerød og har form som en stor tomat. Smagen kan minde om abrikos...
-
Hvidløgsgræs
, Køkken ordbog, 0
Hvidløgsgræs kaldes også for kinesisk purløg, hvidløgspurløg mm. Aliium chinesis er en flerårig krydderurt der får græslignende blade og...
-
Fond
, Køkken ordbog, 0
Grundsuppe, hyppigt indkogt bouillon, som er basis for saucer, supper og koncentrater. En lys fond er kogt på lyst...
-
-
Vandæble
, Køkken ordbog, 0
Eugenia aquea. Vandæbletræet stammer fra Indien og bliver ca. 8 meter højt med mange grene der rækker helt ned...
-
Fasan (Phasianus colchicus)
, Køkken ordbog, 0
Jagttid: Fasanhane: 1. okt – 15. jan. Fasanhøne: 16. okt. – 31. dec. Jagtudbytte pr. år: ca. 900.000 Handel...
-
Macadamianød
, Køkken ordbog, 0
Macadamianød er en rund nød der importeres fra bl.a. Australien og Hawaii og bruges ristet eller saltet, som snack...